تـلـاش کنـیـم بـرای گـمـنـامـی

تـلـاش کنـیـم بـرای گـمـنـامـی

الهی نصیرمان باش تا بصیر گردیم، بصیرمان کن تا از مسیر بر نگردیم و آزادمان کن تا اسیر نگردیم
تـلـاش کنـیـم بـرای گـمـنـامـی

تـلـاش کنـیـم بـرای گـمـنـامـی

الهی نصیرمان باش تا بصیر گردیم، بصیرمان کن تا از مسیر بر نگردیم و آزادمان کن تا اسیر نگردیم

سالروز ترور شهید ابوالحسن شمس آبادی توسط گروهک مهدی هاشمی

آیت‏ اللَّه سیدابوالحسن آل رسول معروف به شمس آبادی در سال 1268 ش در اصفهان متولد شد و پس از فراگیری مقدمات علوم در اصفهان تزد اساتیدی نظیر مرحوم ابوالقاسم زفره ای، سید علی نجف آبادی ، سید محمد نجف آبادی و احمد حسین آبادی عازم حوزه نجف اشرف گردید و از محضر درس خارج مراجع بزرگی همچون مرحوم آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی آقاضیاءالدین عراقی، آقا جمال الدین گلپایگانی،‌سید عبدالهادی شیرازی، سید محسن حکیم استفاده نمود. وپس از 12 سال تدریس و ارشاد مردم به اصفهان باز گشت


وفاداری به نهضت امام (ره)؛ بازخوانی پرونده‏های ساواک

 آیت‌الله شمس‌‏آبادی از جمله روحانیونی بود که در سال 1342، وفاداری خود را به نهضت امام خمینی (ره) اعلام کرد. در ادامه، خلاصه‏ای از برخی بخش‏های پرونده‏ی آیت‌الله شمس‌‏آبادی را در ساواک می‏خوانیم:

 آیت اله سید ابوالحسن آل رسول شمس آبادی

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif حمایت از حضرت امام خمینی (ره) و آقای محلاتی و سایر علمایی که در سال 1342 دستگیر شده بودند. انتشار اعلامیه‏ای با امضای جمعی از علمای اصفهان از جمله آیت‏الله خادمی، سیدابوالحسن شمس‏آبادی، آقایان رجایی، اردکانی، سیدعلی ابطحی، محمدرضا ثفقی و سیدعلی‏اکبر هاشمی.
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif  عزیمت به تهران در تاریخ 42/4/20 برای اعتراض به حرکت رژیم و پیوستن به جمع علمای تهران.
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif  ساواک اصفهان طی نامه‏ای به مرکز در تاریخ 42/5/13 اعلام کرد: «حاج ابوالحسن شمس‏آبادی، پیش‏نماز مسجد سرتیپ چهارسوق و مسجد شیخ‏بهایی است و پس از شیخ‏مهدی نجفی، در اصفهان، بانفوذترین عالم است.»
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif نام‏برده به‏همراه عده‏ای از علمای اصفهان (از جمله آقای خادمی، سیدعلی بهبهانی و)... طی تلگرام‏هایی به مراجع تقلید و دیگر علما، از جمله آیت‏الله خوانساری (تهران) به محکومیت آقای ربانی‏شیرازی، اعتراض و درخواست اقدام از ایشان جهت تجدید نظر در حکم مصادره را می‏نماید. (47/4/25)
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif مؤسسه‏ی احمدیه که زیر نظر آقایان خادمی و شمس‏آبادی اداره می‏شود، اقدام به اعزام طلاب به اطراف می‏کند. به مبلغان مذکور اعلام شده که هیچ‏گونه پولی از مردم نگیرند. قرار است مؤسسه، خرج سفر و حق منبر ایشان را تقبل نماید. (48/12/19)
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif ارسال تلگرامی در سال 1349با امضای جمعی از اعضای علمای اصفهان (از جمله آقای خادمی، شمس‏آبادی، اردکانی و...) درمورد تبعید آقای صافی، به آیت‏الله گلپایگانی.
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif در جلسه‏ای که در منزل حاج‏آقا مرتضی ابطحی، با شرکت بیست نفر از علما تشکیل شد، آقای شمس‏ آبادی بر ضد فحشا سخنرانی و از روحانیون خواست که آن را در منابر عنوان کنند.(50/1/14)
 - آقایان خادمی و شمس‏آبادی، به‏شدت آقای منتظری را [به‏خاطر دفاع از مطالب کتاب شهید جاوید و نویسنده‏اش] مورد حمله قرار دادند.
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif ساواک در سال 52 در ارتباط با وی چنین می‏نویسد: «فاقد پیشینه‏ی کیفری (از نظر ضد امنیتی) می‏باشد و از نظر روحیه و مشئ سیاسی، فردی است طرف‏دار آیت‏الله خویی، که به نمایندگی از وی، شهریه‏ی طلاب را می‏پردازد. ضمناً باطناً از روحانیون افراطی حمایت [کرده] ولی تاکنون به ظاهر، رعایت بی‏طرفی را کرده است.»
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif در سال 1353، گزارش‏هایی از طریق منابع ساواک دریافت می‏شود که آیت‌الله شمس‌‏آبادی به عده‏ای از طلاب، که به خدمت در اداره‏ی اوقاف درآمده و مروج مذهبی نام گرفته‏اند، توسط نزدیکان خود، پیغام فرستاده و تعدادی را به منزل خود دعوت نموده تا از خدمت در اوقاف، استعفا کنند و به آنان قول داده است چنانچه از حقوق دولت چشم‏پوشی کنند، حقوق بیشتری به آنان خواهد داد.


شهادت در راه مسجد

 آیت‌الله شمس‌‏آبادی یک روز پس از بازگشت از سفر حج در سپیده‏دم 18 فروردین‏ ماه 1355 هجری شمسی در مسیر رفتن به مسجد جهت اقامه‏ ی نماز جماعت، توسط گروه مهدی هاشمی ربوده شد و به طرز فجیعی به شهادت رسید که جسدش را در روستای درچه ـ در اطراف اصفهان ـ در کنار جاده رها ساختند پس از کشف جسد با تشیع باشکوه مردم اصفهان با جمعیتی متجاوز از چهارصد هزار نفر در قبرستان تاریخی تخت فولاد به خاک سپرده شد. پس از دفن شهید آیت‌الله شمس‌‏آبادی برخی از شهدای انقلاب اسلامی در این مکان دفن شدند و با شروع جنگ تحمیلی، این مکان به‏عنوان محل اصلی دفن شهدای اصفهان در نظر گرفته شد. درواقع هسته‏ی اصلی شکل‏گیری گلستان شهدا در مکان امروزی به‏سبب دفن شهید بزرگوار آیت‌الله شمس‌‏آبادی بوده است. آیت‌الله شمس‌‏آبادی نماز را در مسجد جعفر طیار در خیابان آیت‏الله طالقانی اقامه می‏کردند که پس از شهادت ایشان، این مسجد به مسجد آیت‌الله شمس‌‏آبادی تغییر نام یافت.

  وی در تأسیس و گسترش مؤسسات خیریه نظیر انجمن مددکاری امام زمان (عج) ویژه‏ی ایتام، سازمان ابابصیر ویژه‏ی نابینایان (به‏منظور مبارزه با فعالیت‏های مسیحیان)، حسینیه‏ی اصفهانی‏ها در مشهد و کربلا و بنای مسجد در روستاهای دورافتاده نقش به‏سزایی داشت؛ و در هماهنگی با انجمن ضد بهائیت در اصفهان و شهرهای اطراف فعالیت‏ هایی می‏نمود. 

فتنه‏ ی مهدی هاشمی
 مهدی هاشمی در خصوص علت مخالفت با شهید شمس آبادی و ترور ایشان در اعترافاتش می گوید : «در این‏که مسئله‏ ی روحانیت ارتجاعی و مخصوصاً آقای شمس‏ آبادی در نظر من خیلی حساس‏تر بود و من نیز در جلسات و هیئات مطرح می‏کردم و حساسیت بچه‏ ها را عموماً در آن جهت تحریک می‏کردم، هیچ بحثی نیست و قبلاً نیز گفتم یکی از انحرافات دیروز من همین بود که برخی علما را از دولتی‏ها بدتر می‏دانستم. بنابراین من انکار نمی‏کنم که از نظر فکری برادران تحت تأثیر افکار و القائات من بودند، حتی یادم هست که موقعی که اخبار و اطلاعات پراکنده‏ی آقای شمس‏ آبادی را ما مطرح می‏کردیم و ابراز حساسیت می‏ نمودیم، همین برادران و سایرین می‏گفتند شما بیش از حد روی روحانیون ساکت و مرتجع حساس هستید و باید روی عوامل دیگر حساس باشیم. من از نظر فکری و حساسیت روی بعضی علما من‏ جمله آقای شمس‏ آبادی دارای انگیزه و حساسیت بودم.»

البته این ادعاهای مهدی هاشمی درباره‌ شخصیت سیاسی آیت‌الله شمس‌آبادی صحیح نبود، زیرا ایشان در زمره‌ روحانیونی بود که به دستگیری حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله قمی و آیت‌الله محلاتی اعتراض و اعلامیه منتشر کرده بود.گفتنی است؛ مهدی هاشمی برادر داماد حسین‏علی منتظری بود که بعد‌ها منتظری به‏دلیل حمایت از مهدی هاشمی از مقام خود یعنی قائم ‏مقامی رهبری توسط امام خمینی (ره) عزل گردید.مهدی هاشمی در سال 1366 به‏ خاطر جنایات و خیانت‏ هایش اعدام شد.


محل دفن به گلستان شهدا تبدیل شد

پس از دفن شهید شمس آبادی برخی از شهدای انقلاب اسلامی در این مکان دفن شدند و با شروع جنگ تحمیلی این مکان عنوان محل اصلی دفن شهدای اصفهان در نظر گرفته شد. در واقع هسته اصلی شکل گیری گلستان شهدا در مکان امروزی به سبب دفن شهید بزرگوار آیت الله شمس آبادی در آن مکان بوده است.



منابع : http://www.imna.ir

http://www.irdc.ir/fa

http://harameyar.ir/

http://www.esfahan.basij.ir/

نظرات 2 + ارسال نظر
[ بدون نام ] جمعه 18 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 12:44 ب.ظ

روحشان شاد
خدا قوت
موفق باشید
یا حق

ممنون از حضورتون
یا علی

مینو نیوز جمعه 18 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 07:00 ب.ظ http://www.minunews.net

با سلام
لینک مطلب ارسالی شما در مینو نیوز :
http://www.minunews.net/yourcontent/1818-teror-seyed-abolhasan-al-rasool.html

یا علی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد