آیت اللَّه سیدابوالحسن آل رسول معروف به شمس آبادی در سال 1268 ش در اصفهان متولد شد و پس از فراگیری مقدمات علوم در اصفهان تزد اساتیدی نظیر مرحوم ابوالقاسم زفره ای، سید علی نجف آبادی ، سید محمد نجف آبادی و احمد حسین آبادی عازم حوزه نجف اشرف گردید و از محضر درس خارج مراجع بزرگی همچون مرحوم آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی آقاضیاءالدین عراقی، آقا جمال الدین گلپایگانی،سید عبدالهادی شیرازی، سید محسن حکیم استفاده نمود. وپس از 12 سال تدریس و ارشاد مردم به اصفهان باز گشت
وفاداری به نهضت امام (ره)؛ بازخوانی پروندههای ساواک
آیتالله شمسآبادی از جمله روحانیونی بود که در سال 1342، وفاداری خود را به نهضت امام خمینی (ره) اعلام کرد. در ادامه، خلاصهای از برخی بخشهای پروندهی آیتالله شمسآبادی را در ساواک میخوانیم:
حمایت از حضرت امام خمینی (ره) و آقای محلاتی و سایر علمایی که در سال 1342 دستگیر شده بودند. انتشار اعلامیهای با امضای جمعی از علمای اصفهان از جمله آیتالله خادمی، سیدابوالحسن شمسآبادی، آقایان رجایی، اردکانی، سیدعلی ابطحی، محمدرضا ثفقی و سیدعلیاکبر هاشمی.
عزیمت به تهران در تاریخ 42/4/20 برای اعتراض به حرکت رژیم و پیوستن به جمع علمای تهران.
ساواک اصفهان طی نامهای به مرکز در تاریخ 42/5/13 اعلام کرد: «حاج ابوالحسن شمسآبادی، پیشنماز مسجد سرتیپ چهارسوق و مسجد شیخبهایی است و پس از شیخمهدی نجفی، در اصفهان، بانفوذترین عالم است.»
نامبرده بههمراه عدهای از علمای اصفهان (از جمله آقای خادمی، سیدعلی بهبهانی و)... طی تلگرامهایی به مراجع تقلید و دیگر علما، از جمله آیتالله خوانساری (تهران) به محکومیت آقای ربانیشیرازی، اعتراض و درخواست اقدام از ایشان جهت تجدید نظر در حکم مصادره را مینماید. (47/4/25)
مؤسسهی احمدیه که زیر نظر آقایان خادمی و شمسآبادی اداره میشود، اقدام به اعزام طلاب به اطراف میکند. به مبلغان مذکور اعلام شده که هیچگونه پولی از مردم نگیرند. قرار است مؤسسه، خرج سفر و حق منبر ایشان را تقبل نماید. (48/12/19)
ارسال تلگرامی در سال 1349با امضای جمعی از اعضای علمای اصفهان (از جمله آقای خادمی، شمسآبادی، اردکانی و...) درمورد تبعید آقای صافی، به آیتالله گلپایگانی.
در جلسهای که در منزل حاجآقا مرتضی ابطحی، با شرکت بیست نفر از علما تشکیل شد، آقای شمس آبادی بر ضد فحشا سخنرانی و از روحانیون خواست که آن را در منابر عنوان کنند.(50/1/14)
- آقایان خادمی و شمسآبادی، بهشدت آقای منتظری را [بهخاطر دفاع از مطالب کتاب شهید جاوید و نویسندهاش] مورد حمله قرار دادند. ساواک در سال 52 در ارتباط با وی چنین مینویسد: «فاقد پیشینهی کیفری (از نظر ضد امنیتی) میباشد و از نظر روحیه و مشئ سیاسی، فردی است طرفدار آیتالله خویی، که به نمایندگی از وی، شهریهی طلاب را میپردازد. ضمناً باطناً از روحانیون افراطی حمایت [کرده] ولی تاکنون به ظاهر، رعایت بیطرفی را کرده است.»
در سال 1353، گزارشهایی از طریق منابع ساواک دریافت میشود که آیتالله شمسآبادی به عدهای از طلاب، که به خدمت در ادارهی اوقاف درآمده و مروج مذهبی نام گرفتهاند، توسط نزدیکان خود، پیغام فرستاده و تعدادی را به منزل خود دعوت نموده تا از خدمت در اوقاف، استعفا کنند و به آنان قول داده است چنانچه از حقوق دولت چشمپوشی کنند، حقوق بیشتری به آنان خواهد داد.
شهادت در راه مسجد
فتنه ی مهدی هاشمی
مهدی
هاشمی در خصوص علت مخالفت با شهید شمس آبادی و ترور ایشان در اعترافاتش می گوید : «در اینکه مسئله ی روحانیت ارتجاعی و
مخصوصاً آقای شمس آبادی در نظر من خیلی حساستر بود و من نیز در جلسات و
هیئات مطرح میکردم و حساسیت بچه ها را عموماً در آن جهت تحریک میکردم،
هیچ بحثی نیست و قبلاً نیز گفتم یکی از انحرافات دیروز من همین بود که برخی
علما را از دولتیها بدتر میدانستم. بنابراین من انکار نمیکنم که از نظر
فکری برادران تحت تأثیر افکار و القائات من بودند، حتی یادم هست که موقعی
که اخبار و اطلاعات پراکندهی آقای شمس آبادی را ما مطرح میکردیم و ابراز
حساسیت می نمودیم، همین برادران و سایرین میگفتند شما بیش از حد روی
روحانیون ساکت و مرتجع حساس هستید و باید روی عوامل دیگر حساس باشیم. من از
نظر فکری و حساسیت روی بعضی علما من جمله آقای شمس آبادی دارای انگیزه و
حساسیت بودم.»
البته این ادعاهای مهدی هاشمی درباره شخصیت سیاسی آیتالله شمسآبادی صحیح نبود، زیرا ایشان در زمره روحانیونی بود که به دستگیری حضرت امام خمینی(ره)، آیتالله قمی و آیتالله محلاتی اعتراض و اعلامیه منتشر کرده بود.گفتنی است؛ مهدی هاشمی برادر داماد حسینعلی منتظری بود که بعدها منتظری بهدلیل حمایت از مهدی هاشمی از مقام خود یعنی قائم مقامی رهبری توسط امام خمینی (ره) عزل گردید.مهدی هاشمی در سال 1366 به خاطر جنایات و خیانت هایش اعدام شد.
محل دفن به گلستان شهدا تبدیل شد
پس از دفن شهید شمس آبادی برخی از شهدای انقلاب اسلامی در این مکان دفن شدند و با شروع جنگ تحمیلی این مکان عنوان محل اصلی دفن شهدای اصفهان در نظر گرفته شد. در واقع هسته اصلی شکل گیری گلستان شهدا در مکان امروزی به سبب دفن شهید بزرگوار آیت الله شمس آبادی در آن مکان بوده است.
منابع : http://www.imna.ir
http://www.irdc.ir/fa
http://harameyar.ir/
http://www.esfahan.basij.ir/
روحشان شاد
خدا قوت
موفق باشید
یا حق
ممنون از حضورتون
یا علی
با سلام
لینک مطلب ارسالی شما در مینو نیوز :
http://www.minunews.net/yourcontent/1818-teror-seyed-abolhasan-al-rasool.html
یا علی